DUSZONA CIELĘCINA

IDEALNA POTRAWA NA OBIAD, WYŚMIENICIE WYGLĄDA A JESZCZE LEPIEJ SMAKUJE

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 13 głosów)

Składniki

  • 50 dkg cielęciny bez kości
  • 30 dkg świeżych podgrzybków lub pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyć pokroić w paski.
  2. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry.
  3. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski.
  4. W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną.
  5. Dusić razem aż mięso będzie miękkie.
  6. Przyprawić i podawać
Grzyby mięso obiad cielęcina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze