DUSZONA CIELĘCINA

IDEALNA POTRAWA NA OBIAD, WYŚMIENICIE WYGLĄDA A JESZCZE LEPIEJ SMAKUJE

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 162 głosów)

Składniki:

  • 50 dkg cielęciny bez kości
  • 30 dkg świeżych podgrzybków lub pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć pokroić w paski.
  • Cebulę obrać, pokroić w pół plastry.
  • Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski.
  • W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną.
  • Dusić razem aż mięso będzie miękkie.
  • Przyprawić i podawać

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy