Konfitura z czerwonej cebuli

Przepisy na Wielkanoc - konfitura z czerwonej cebuli

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 161 głosów)

Składniki:

  • 6 czerwonych cebul
  • 6–8 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przepisy na Wielkanoc Konfitura z czerwonej cebuli wg Agnieszki i Marcina KręglickichCebule kroimy w plasterki. Rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę powoli.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy cebula jest szklista i zaczyna się rumienić, dodajemy ocet, miód i rodzynki.
  • Zagotowujemy i smażymy, aż masa zgęstnieje, smaki się połączą, a ocet odparuje.
  • Doprawiamy.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy