Konfitura z czerwonej cebuli

Przepisy na Wielkanoc - konfitura z czerwonej cebuli

Dodany przez:

Konfitura z czerwonej cebuli

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 6 czerwonych cebul
  • 6–8 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki rodzynek

Przygotowanie

  1. Przepisy na Wielkanoc Konfitura z czerwonej cebuli wg Agnieszki i Marcina KręglickichCebule kroimy w plasterki. Rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę powoli.
  2. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy cebula jest szklista i zaczyna się rumienić, dodajemy ocet, miód i rodzynki.
  3. Zagotowujemy i smażymy, aż masa zgęstnieje, smaki się połączą, a ocet odparuje.
  4. Doprawiamy.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy na Wielkanoc konfitura z cebuli
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy