Domowy hamburger

Hamburger w wersji domowej z sosem Tarsmak

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • - 2 bułki do hamburgerów
  • - 200 g mięsa wołowego mielonego
  • - 2 plastry sera żółtego
  • - 2 grube plasterki pomidora
  • - 1 mała biała cebula
  • - 4 liście sałaty
  • - 2 plasterki czerwonej cebuli
  • - 4-6 plasterków ogórka konserwowego
  • - 1 płaska łyżka musztardy
  • - Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
  • - olej
  • - sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.
mięso przekąski przekąska kolacja hamburger fast food na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze