Crumble ze śliwkami

Crumble ze śliwkami to idealny deser na koniec lata. Ponadto crumble ze śliwkami z kruszonką nie wymaga wiele pracy i czasu. Wypróbujcie crumble ze śliwkami na szybki podwieczorek. 

ciasto z owocamiciasto ze śliwkamiplacek ze śliwkamiDeserycrumble

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
550.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 152 głosów)

Kroki wykonania:

  • StockFood-cukier-bialy-1.Śliwki umyć, podzielić na połówki, usunąć pestki. Włożyć do miski, wymieszać z cukrem oraz cukrem waniliowym.
  • platki-migdalowefot.iStock (1)2.Ciasto na crumble ze śliwkami: do miski wsypać cukier, migdały, mąkę i pokrojone na kawałki masło. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, rozcierając kruszonkę rękami na drobne grudki.
  • maslo-iStock3.Śliwki włożyć do naczynia do zapiekanek posmarowanego masłem. Na owoce równomiernie rozłożyć kruszonkę. Piec około 45 minut w temperaturze 180°C.

Kalorie: 550.00

Porady

Ciasto kruche nie powinno być wyrabiane zbyt długo, bo po upieczeniu będzie twarde i niesmaczne. Wystarczy zagniatać je tylko do momentu, kiedy składniki się połączą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
Knedle ze śliwkami

Po prostu pyszne!

IwonaF

Knedle ze śliwkami