Babka cytrynowa - bardzo pyszna i wilgotna

Szybka , smaczna cytrynowa babka

babkiDesery

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 168 głosów)

Składniki:

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • 1 kostka margaryny
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 1/2 łyżki octu

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margaryne , cukier utrzeć, dodać na przemian mąkę i jajka, starta skórkę cytryny oraz sok .Na końcu olej + ocet. Bardzo łatwy i szybki przepis :) Pieczemy w temp 150- 180 stopni

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy