Babciny przepis na Baranka Wielkanocnego

Babciny Przepis na Baranka Wielkanocnego

Ciastabaranek wielkanocnyDesery

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
25.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 194 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
  • CIASTO NA BARANKA:
  • 2 jaja
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • BABCINY PRZEPIS NA BARANKA WIELKANOCNEGO
  • Sposób wykonania:
  • Białka ubić, dodać cukier, żółtka, nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
  • Formę baranka dokładnie wysmarować tłuszczem i wylać do niej zawartość. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
  • Z masła i kolorowych cukierków zrobić oczy i usta. Udekorować baranka czerwoną wstążką i bukszpanem. Całego baranka można także posypać cukrem pudrem. Poukładać kolorowe jajeczka i inne dekoracje świąteczne.

Kalorie: 25.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy