Wegańskie tarty z awokado / fot. StockFood
4.49 (198)
Wegańskie tarty z awokado w wersji mini to pomysł na wegańskie ciasto, a w dodatku ciasto bez pieczenia! Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, ale później potrzebujemy kilku chwil na schłodzenie tarty bez pieczenia. Spód kokosowy, nadzienie z awokado i limonkowo-kokosowa dekoracja sprawią, że wegańskie tarty z awokado w wersji mini zasmakują wszystkim - nie tylko weganom.
kokos 0.5 szklanki
orzechy pekan 1 szklanka
daktyle 1 szklanka
limonka 5 szt.
sól morska 1 szczypta
awokado 4 szt.
nektar 0.5 szklanki
olej kokosowy 2 łyżki stołowe
wiórki kokosowe 5 łyżek stołowych
Porady
Do przygotowania przepisu na wegańskie tarty z awokado w wersji mini zawierają posiekanego niesłodzonego kokosa. Możemy zabrać się za jego obróbkę samodzielnie lub wybrać dostępny w supermarketach produkt, czyli mrożony, naturalny 100% miąższ z kokosa bez cukru. Przyda się nie tylko do deseru, ale także smoothie czy koktajli.
Wegańskie tarty z awokado w wersji mini to propozycja na deser z magazynu "Moje Gotowanie" i część nowego cyklu, który prezentuje przepisy z diety wegańskiej i wegetariańskiej.