Kuchnia azjatycka - przepisy i tradycja

17 przepisów

Kuchnia azjatycka to mieszanka produktów, przypraw, technik gotowania i obróbki żywności. W jej skład wchodzą dania kuchni japońskiej, chińskiej czy tajskiej - trudno więc jednoznacznie zdefiniować, jaka jest kuchnia azjatycka. Z pewnością wyrazista, orientalnie doprawiona i wbrew pozorom prosta do przygotowania. Zobaczcie najpopularniejsze przepisy, jakie oferuje kuchnia azjatycka.

Przepisy w kolekcji Kuchnia azjatycka - przepisy i tradycja

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 20 min.
Azjatycki makaron z konfitowaną kaczką

Azjatycki makaron z konfitowaną kaczką to kolejny przepis z wykorzystaniem konfitowanej piersi kaczki i nogi gęsi. Warto przygotować więcej na zapas, aby móc szybko przyrządzić taką azjatycką potrawę. 

mojegotowanie

Azjatycki makaron z konfitowaną kaczką

Artykuły powiązane

Kuchnia azjatycka
01.03.2019

Kuchnia azjatycka - przepisy z książek na obiady i desery

Kiedy jak grzyby po deszczu pojawiły się bary z wietnamskimi specjałami, a później Polacy pokochali sushi, pad thai, pierożki na parze i kaczkę po pekińsku, zaczęła się moda na orientalne jedzenie. Dziś kuchnia azjatycka ma duże grono miłośników nie tylko jedzących w restauracjach, ale też gotujących tak w domu. W cyklu "Kulturalnie kulinarnie" zestawienie książek z przepisami, którymi może pochwalić się kuchnia azjatycka.