grillowany oscypek

Pyszny grillowany oscypek zasmakuje każdemu.

Przekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 oscypek duży,
  • 3 łyżki żurawiny do mięsa,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oliwy Monini

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Oscypka kroimy w plastry.
  • 2. Plastry oscypka układamy na aluminiowej tacce i grillujemy ok 2-3 minutki.
  • 3. Cebulkę obieramy, kroimy w paski.
  • 4. Cebulkę smażymy na oliwie Monini.
  • 5. Oscypka podajemy z żurawiną i cebulką.

Kalorie: 300.00

Porady

Zobacz też: Kuchnia góralska – co warto zjeść i dlaczego będąc na Podhalu

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: