Zupa z serków topionych

Zupa z serków topionych podana z groszkiem ptysiowym.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 151 głosów)

Składniki:

  • 2 sztuki serki topione podłóżne
  • 2 sztuki rosołki drobiowe
  • 1 łyżeczka Chrzan śmietankowy Smak
  • włoszczyzna

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Gotujemy bulion drobiowy 1,5 litra wody na włoszczyźnie i rosołkach drobiowych. Duże kawałki włoszczyzny wyjmujemy.Na sitko kładziemy serki topione (dałam paprykowe) sitko wkładamy do gorącego bulionu i łyżką przecieramy przez sitko serek. Do smaku doprawiamy chrzanem.Można podać z groszkami ptysiowymi.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: