Zupa z serków topionych

Zupa z serków topionych podana z groszkiem ptysiowym.

Dodany przez:

Zupa z serków topionych

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 sztuki serki topione podłóżne
  • 2 sztuki rosołki drobiowe
  • 1 łyżeczka Chrzan śmietankowy Smak
  • włoszczyzna

Przygotowanie

  1. Gotujemy bulion drobiowy 1,5 litra wody na włoszczyźnie i rosołkach drobiowych. Duże kawałki włoszczyzny wyjmujemy.Na sitko kładziemy serki topione (dałam paprykowe) sitko wkładamy do gorącego bulionu i łyżką przecieramy przez sitko serek. Do smaku doprawiamy chrzanem.Można podać z groszkami ptysiowymi.
obiad groszek zupa serki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze