WŁOSKIE PANINI Z SALAMI I BOCZKIEM

Pyszna włoska kanapka zapiekana z serem.

kanapkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 160 głosów)

Składniki:

  • • 2 ciabatty lub inne włoskie bułki
  • • 150 g mozzarelli
  • • opakowanie salami z zielonym pieprzem ZM Pekpol
  • • opakowanie boczku z plastrach ZM Pekpol
  • • szczypta tymianku
  • • pomidor
  • • kilka liści sałaty lodowej

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Bułki rozciąć wzdłuż, ułożyć na nich plastry mozzarelli, salami, pomidorów i sałaty. Boczek podpiec na grillu lub patelni. Chrupiący boczek ułożyć na kanapce. Dodatki posypać tymiankiem. Zamkniętą bułkę zapiec w opiekaczu.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy