WIGILIJNE KLUSKI Z MAKIEM

KLUSKI Z MAKIEM - SŁODKIE DANIE NA WIGILIJNYM STOLE

DeseryPierogidania z makaronemPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
85 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 204 głosów)

Składniki:

  • 30 dag makaronu,
  • 20 dag mielonego maku,
  • 10 dag orzechów,
  • 10 dag rodzynek,
  • skórka pomarańczowa kandyzowana ok 2 łyżki,
  • 1 olejek migdałowy,
  • 2 łyżki miodu,
  • pomarańcze do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kluski z makiem to popularne wigilijne danie.
  • Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, dać do miseczki, dodać zmielony mak, bakalie, olejek , miód, delikatnie wymieszać, podawać udekorowane pomarańczami.
  • Kluski z makiem gotowe.
  • Takie kluski z makiem rodem z kuchni staropolskiej zadowolą każdego :)
  • Smacznego!

Kalorie: 85

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy