Szybki kurczak z ryżem z parowaru

Szybki smaczny obiad.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 165 głosów)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie chińskiej mrożonki
  • słodka lub ostra papryka
  • sos sojowy
  • pieprz
  • woda
  • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ryż

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pierś umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,drobno pokroić.Posypać ,papryką i pieprzem,polać 2-3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką oliwy z oliwek,dokładnie wymieszać.Odstawić do lodówki na 30 min.
  • Po tym czasie ,przełożyć wszystko do pojemnika parowaru,przeznaczonego na zupę,dodać mrożonkę ,zalać 2 szklanki wody.
  • Ustawić pokrętło parowaru,na 20 minut,mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami wody.Pod koniec podnieść przykrycie parowara i wlać zaprawkę z mąki,pomieszać,parować jeszcze 5 min.
  • Podawać z ryżem.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy