Sorbet bananowy

Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym.

dodany przez: Beatris beatris

desery

Czas przygotowania:
4godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 181 głosów)

Składniki:

  • 5 dojrzałych bananów
  • 1 cytryna
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki przegotowanej wody

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Sorbet bananowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder, wlać mocno schłodzoną wodę. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: