Smażona rybka

Prosta i smaczna rybka :):):)

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 201 głosów)

Składniki:

  • 1 kg filetów z mintaja
  • 3 jajka
  • vegeta, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Filety rozmrozić, osuszyć i podzielić na połowy. Oprószyć pieprzem i vegetą (ew. przyprawą do ryb). Rozkłócić jajka z wodą. Dodać łyżeczkę vegety. Do miseczki wsypać tartą bułkę. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy