Smażona rybka

Prosta i smaczna rybka :):):)

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg filetów z mintaja
  • 3 jajka
  • vegeta, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka wody

Przygotowanie

  1. Filety rozmrozić, osuszyć i podzielić na połowy. Oprószyć pieprzem i vegetą (ew. przyprawą do ryb). Rozkłócić jajka z wodą. Dodać łyżeczkę vegety. Do miseczki wsypać tartą bułkę. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
ryby ryba olej bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze