Dorsz w cieście piwnym

Smaczne i szybkie

dodany przez: anetamlp anetamlp

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 173 głosów)

Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza (lub innej morskiej ryby)
  • 10 dag mąki pszennej
  • 150 ml piwa
  • jajko
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dorsz w cieście piwnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę skropić sokiem z cytryny. Po 5 minutach osuszyć, Pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć. Z jajka, mąki, piwa i pół łyżeczki soli zrobić gęste, gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy