Śledzie w oleju z jabłkmi i cebulą

Smaczne i szybkie śledziki, polecam:)

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 170 głosów)

Składniki:

  • 6 płatów śledziowych matias
  • 2 duże cukrowe cebule
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 duże jabłko lub 2 małe
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz

Kroki wykonania:

  • Śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie dwie godziny, zmieniając wodę dwa razy. Osuszyć i pokroić w drobne kawałki, ułożyć na półmisku.
  • Obrać jabłka i cebulę i drobniutko posiekać, posolić posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 min.
  • Wlać do jabłek i cebuli olej i dokładnie wymieszać, polać śledzie , odstawić na 30 min w chłodne miejsce.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy