Śledzie w oleju z jabłkmi i cebulą

Smaczne i szybkie śledziki, polecam:)

Dodany przez:

Śledzie w oleju z jabłkmi i cebulą

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.75 z 8 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 płatów śledziowych matias
  • 2 duże cukrowe cebule
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 duże jabłko lub 2 małe
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie dwie godziny, zmieniając wodę dwa razy. Osuszyć i pokroić w drobne kawałki, ułożyć na półmisku.
  2. Obrać jabłka i cebulę i drobniutko posiekać, posolić posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 min.
  3. Wlać do jabłek i cebuli olej i dokładnie wymieszać, polać śledzie , odstawić na 30 min w chłodne miejsce.
  4. Smacznego.
Śniadanie ryby wigilia Boże Narodzenie przekąska kolacja jabłka śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze