Śledż matjas z żurawiną

Śledzie na domową imprezę, jak również na święta i na co dzień.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg śledzi solonych ( matjas )
  • 1 szklanka oleju
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 słoik żurawiny
  • 5 dag rodzynek
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 cebule
  • pieprz młotkowany

Przygotowanie

  1. Cebule zeszklić na półtwardo, ostudzić, dodać wszystkie składniki- wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić w romby. Całość wymieszać. Najlepiej podawać po upływie 24h. Życzę smacznego.
ryby przekąska żurawina rodzynki śledż matjas
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze