Śledż matjas z żurawiną

Śledzie na domową imprezę, jak również na święta i na co dzień.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 191 głosów)

Składniki:

  • 1 kg śledzi solonych ( matjas )
  • 1 szklanka oleju
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 słoik żurawiny
  • 5 dag rodzynek
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 cebule
  • pieprz młotkowany

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebule zeszklić na półtwardo, ostudzić, dodać wszystkie składniki- wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić w romby. Całość wymieszać. Najlepiej podawać po upływie 24h. Życzę smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy