Serowe racuszki z jabłkami

Pyszne lekkie racuszki

DeseryracuchyPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 191 głosów)

Składniki:

  • • 300g mąki
  • • 4 jajka
  • • 3 jabłka
  • • 300g twarogu (jak na serniki)
  • • łyżka cukru
  • • olej do smażenia
  • • ew. cynamon
  • • jogurt naturalny do podania

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jabłka obrać, przekroić na 4, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Żółtka oddzielić od białek, dodać twaróg, mąkę. Zmiksować. W drugiej misce ubić białka, wmieszać delikatnie do ciasta. Dodać jabłka, wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Osączyć na papierowych ręczniku. Podawać z jogurtem naturalnym i cukrem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy