Serowe racuszki z jabłkami

Pyszne lekkie racuszki

Dodany przez:

Serowe racuszki z jabłkami

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • • 300g mąki
  • • 4 jajka
  • • 3 jabłka
  • • 300g twarogu (jak na serniki)
  • • łyżka cukru
  • • olej do smażenia
  • • ew. cynamon
  • • jogurt naturalny do podania

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, przekroić na 4, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Żółtka oddzielić od białek, dodać twaróg, mąkę. Zmiksować. W drugiej misce ubić białka, wmieszać delikatnie do ciasta. Dodać jabłka, wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Osączyć na papierowych ręczniku. Podawać z jogurtem naturalnym i cukrem
przekąska deser jabłka racuszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze