RYBA W GALARECIE

SMACZNA I ZDROWA RYBKA W GALARECIE.

ryba

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 189 głosów)

Składniki:

  • 2 płaty ryby mrożonej[miruny]
  • 2 marchewki
  • groszek konserwowy
  • kukurydza konserwowa
  • kostka rosołowa
  • cytryna.
  • pieprz
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę ugotować w 4 szkl wody, razem z kostką rosołową.ostudzić.Marchewkę ugotować,obrać pokroić w drobną kostkę.Kukurydzę i groszek odsączyć na sitku. cytrynę pokroić w cienkie plasterki.W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 3 łyżki żelatyny.Po ugotowaniu rybę wyjąć z wywaru,pokroić drobno.Do wywaru wlać rozpuszcona żelatynę,wymięszać.Do salaterek włożyc po plasterku cytryny,Po troszku pokrojonej w kostke marchewki,groszku i kukurydzy,pokrojoną rybę i zalać gorącym wywarem.Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.Udekorować natką z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 180 min.
Ozorki w galarecie
Ozorki w galarecie

grumko

Ozorki w galarecie