Risotto z kurczakiem

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 440 kcal Składniki na 4 porcje

dania mięsnedania z kurczakarisotto

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
440.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 145 głosów)

Składniki:

  • 40 dag pieczonego kurczaka
  • 2 cebule
  • po strąku czerwonej i zielonej papryki
  • 10 dag pieczarek
  • 20 dag ugotowanej zielonej fasolki
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag ryżu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka sproszkowanego chili
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 600 ml bulionu mięsnego
  • 8 dag zielonych oliwek
  • sól

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Kurczaka pokroić na kawałki. Cebule obrać i posiekać. Paprykę umyć i oczyścić
  • pokroić w małą kostkę. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki.
  • ■ Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę
  • dodać kurczaka
  • chwilę smażyć. Włożyć ryż i mieszając smażyć
  • aż ryż stanie się szklisty. Dodać paprykę
  • pieczarki
  • fasolkę i koncentrat pomidorowy
  • wymieszać. Doprawić chili
  • tymiankiem i solą. Wlać bulion
  • zagotować
  • zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu 15–20 minut
  • stale mieszając.

Kalorie: 440.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy