Risotto z kurczakiem

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 440 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Risotto z kurczakiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
440 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag pieczonego kurczaka
  • 2 cebule
  • po strąku czerwonej i zielonej papryki
  • 10 dag pieczarek
  • 20 dag ugotowanej zielonej fasolki
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag ryżu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka sproszkowanego chili
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 600 ml bulionu mięsnego
  • 8 dag zielonych oliwek
  • sól

Przygotowanie

  1. ■ Kurczaka pokroić na kawałki. Cebule obrać i posiekać. Paprykę umyć i oczyścić, pokroić w małą kostkę. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki.
  2. ■ Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać kurczaka, chwilę smażyć. Włożyć ryż i mieszając smażyć, aż ryż stanie się szklisty. Dodać paprykę, pieczarki, fasolkę i koncentrat pomidorowy, wymieszać. Doprawić chili, tymiankiem i solą. Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu 15–20 minut, stale mieszając.
obiad pieczarki Papryka ryż risotto pieczony kurczak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy