Risotto na szybko

Pomysł na obiad w 30 minut.

Dodany przez:

Risotto na szybko

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 paczka mrożonki chińskiej (450g)
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor.
  2. Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut.
  3. Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami  może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.
warzywa obiad kolacja wegetariańska ryż na_szybko risotto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy