Racuchy z jabłkami

Pyszne racuszki

racuchyPrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 201 głosów)

Składniki:

  • 6 jabłek
  • 1 szklanka maki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki gazowanej wody
  • olej
  • cukier puder
  • 1łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne, pokrój na plastry
  • 2. Wymieszaj mikserem mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i gazowaną wodę
  • 3. Plastry jabłka mocz w przygotowanym cieście i smaż na oleju
  • 4. Cukier puder wymieszaj z cynamonem
  • 5. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem z cynamonem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy