Racuchy z jabłkami

Pyszne racuszki

Dodany przez:

Racuchy z jabłkami

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 4 głosów)

Składniki

  • 6 jabłek
  • 1 szklanka maki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki gazowanej wody
  • olej
  • cukier puder
  • 1łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

  1. 1. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne, pokrój na plastry
  2. 2. Wymieszaj mikserem mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i gazowaną wodę
  3. 3. Plastry jabłka mocz w przygotowanym cieście i smaż na oleju
  4. 4. Cukier puder wymieszaj z cynamonem
  5. 5. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem z cynamonem
Śniadanie obiad przekąska jabłka racuchy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze