Pyszne śledzie w śmietanie

śledzie w śmietanie z jabłkami

PrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
150 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 151 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 250 g solonych śledzi,
  • 1 duża cebula,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1 duże kwaskowe jabłko,
  • cukier,
  • biały pieprz,
  • ocet,
  • 1 kubek śmietany 18%,
  • 3 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wykonanie:
  • Śledzie moczymy przez 2 godziny w mleku. Osuszamy, kroimy na niewielkie kawałki, skrapiamy octem i posypujemy białym pieprzem. Odstawiamy.
  • Cebulę, ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do majonezu połączonego ze śmietaną i dobrze mieszamy.
  • Śledzie polewamy sosem i odstawiamy do lodówki na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy