Pyszne śledzie w śmietanie

śledzie w śmietanie z jabłkami

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • 250 g solonych śledzi,
  • 1 duża cebula,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1 duże kwaskowe jabłko,
  • cukier,
  • biały pieprz,
  • ocet,
  • 1 kubek śmietany 18%,
  • 3 łyżki majonezu.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
  2. Śledzie moczymy przez 2 godziny w mleku. Osuszamy, kroimy na niewielkie kawałki, skrapiamy octem i posypujemy białym pieprzem. Odstawiamy.
  3. Cebulę, ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do majonezu połączonego ze śmietaną i dobrze mieszamy.
  4. Śledzie polewamy sosem i odstawiamy do lodówki na całą noc.
Śniadanie Boże Narodzenie obiad przekąska inne przystawka śledzie w śmietanie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze