Przepyszny wafel domowy

Kolejny "wiekowy" przepis w mojej rodzinie. Kiedyś wafel domowy robiła moja mama, a teraz ja. Polecam przepis

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Ocena:

(średnia 4.24 z 242 głosów)

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 2 czubate łyżeczki kakao

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do garnka wlać 1/2szkl. mleka i roztopić w nim margarynę + cukier. Zdjąć z ognia, wsypać 2 szkl. mleka w proszku i kakao, dokładnie utrzeć łyżką na jednolitą masę i szybko gorącym przekładać wafle. Chłodzić w lodówce ok. 4 godz. można postawić coś na wafel, np. garnek, półmisek, itp, żeby się nie rozwarstwił i dobrze skleił. Jak mamy czas, możemy zostawić na noc np. pod chlebakiem, wtedy ładnie się połączy... Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
Snikers (wafel)
Słodka chwila

dzionia

Snikers (wafel)