Poledwiczki wieprzowe z jabłkami i kminem rzymskim

Pyszne danie z egzotyczną nutą :) Kmin rzymski świetnie pasuje do tego dania.

Dodany przez:

Poledwiczki wieprzowe z jabłkami i kminem rzymskim

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe,
  • 4 jabłka,
  • sól,
  • pieprz,
  • kmin rzymski,
  • olej

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć i osuszyć.
  2. Kmin rzymski rozetrzeć.
  3. Mięso natrzeć solą, pieprzem i rozdrobnionym kminem rzymskim. Natarte mięso obwinąć folią aluminiową i pozostawić na kilka godzin w lodówce (a nawet na noc).
  4. Gotowe mięso pokroić w plasterki.
  5. Jabłka umyć, obrać i pokroić w plasterki (kawałki).
  6. Polędwiczki i jabłka wrzucamy do rozgrzanego rondla z odrobiną oleju.
  7. Danie dusimy aż do miękkości mięsa i aż jabłka się rozpuszczą.
  8. Gotowe danie podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatką.
  9. Smacznego!
wieprzowina mięso polędwiczki obiad jabłka pieczeń kmin rzymski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy