Placek z masą budyniową.

Ten przepis ma z gazetki Ciasta Domowe i jest pyszny.

ciasto z owocamibiszkoptDeserygalaretki

Czas przygotowania:
75 min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 188 głosów)

Składniki:

  • Masa budyniowa:
  • 1 szklanka syropu z owoców,
  • 250g margaryny,
  • 2 op. budyniu śmietankowego z cukrem,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 plaska łyżka mąki pszennej.
  • Biszkopt:
  • 2 niepełne szklanki mąki,
  • szklanka cukru,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżka wody,
  • 125g margaryny roztopionej,
  • Ponadto:
  • 1 puszka brzoskwiń,
  • 400g dżemu truskawkowego,
  • 240g okrągłych biszkoptów,
  • 2 op.galaretki wiśniowej lub truskawkowej,
  • alkohol lub syrop z owoców do nasączenia .

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masa budyniowa: Syrop z owoców i cukier zagotowac.Budynie rozpuścić w szklance wody,dodać mąkę,wlać do syropu,zagotować.Po ostudzeniu utrzec z margaryną. Ciasto z masa budyniową; Biszkopty posmarować dzemem,skleić po dwa i ułożyc jeden obok drugiego na blaszce o wymiarach 24x39cm. Jajka ubić z cukrem.Dodać mleko,kakao,wode,makę z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodac zimna rozpuszczoną margarynę i zalać biszkopty. Piec w temp.180*C przez 30 minut Po upieczeniu biszkopty nasączyć alkoholem lub syropem,posmarować masą,ułożyć pokrojone osączone brzoskwinie i zalać tęrzejącą galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy