Pierogi z serem i szpinakiem

zielone pierożki

PierogiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 173 głosów)

Składniki:

  • ser biały dwukrotnie mielony 40 dag
  • szpinak mrożony 30 dag
  • szpinak świeży 50 dag
  • sól, pieprz
  • czosnek w kostkach

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szpinak swieży blanszujemy 3 minuty, wylewamy na sitko. Mrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy szpinak z sitka i razem smażymy do całkowitego odparowania wody, pod koniec doprawiamy czosnkiem. Szpinak mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Przygotowujemy cisto na pierogi wg mojego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/pierogi/pierogi_ciasto_podstawowe
  • Robimy pierożki, wkładamy na osolony wrzątek, obgotowujemy około 3-4 minut od wypłynięcia.
  • Świetnie smakują podsmażane na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy