PIEROGI RUSKIE

Pierogi ruskie z delikatnego cieniutkiego ciasta .Polecam

Pierogipierogi ruskie

Czas przygotowania:
35 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 154 głosów)

Składniki:

  • cisato:
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • żółtko
  • 1 płaska łyżka masła
  • 230 ml ciepłej wody
  • sól - plaska lyzeczka
  • farsz:
  • 1/2 kg sera bialego
  • 80 dkg ziemniakow
  • 1duza cebula
  • 2 lyzki margaryny
  • 2 lyzeczki soli( do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • ciasto- wszystkie skladniki zagniesc na jednolita mase ciasta .Nastepnie podzielic na 3 czesci i rozwalkowac placki grubosci 3 milimetrow. Szklanka wycinac krazki.
  • farsz- Ugotowac ziemniaki i pokrychac ,nastepnie ostudzic .Pokroic cebulke w kosteczke i nastepnie podsmazyc na margarynce.
  • Tak przygotowane skladniki nalezy polaczyc ze soba w jednolita mase farszowa.
  • Pierozki posiadaj po ugotowaniu bardzo cieniutkie ciasto. Nie rozrywaja sie podczas gotowania :)
  • SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy