Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Typ dania
przetwory
papryka z olejem
papryka z olejem
bez gotowania
dodany przez:
eliza18
Zobacz galerię >
przetwory
Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:
(średnia 4.43 z 161 głosów)
Składniki:
· około 3-5 kg papryki
· parę ząbków czosnku
· 6 szklanek wody
· 1 szklanka oleju
· parę ziaren pieprzu
· parę ziaren ziela angielskiego
· 2-3 łyżki stołowe soli
· około szklanki cukru
· 2-3 łyżeczki kwasku cytrynowego
Kuchnia:
po sąsiedzku
Sposób przygotowania:
gotowanie
Posiłek:
szybka kuchnia
Papryka z olejem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. Paprykę obrać pokroić w cząstki lub plasterki.
2. Wszystko włożyć do garnka jak woda zacznie wrzeć to włożyć paprykę, gotować 1-2 min.
Wyjmować i wkładać do słoików, zalewać zalewą, zakręcić słoiki i obracać do góry dnem. NIE GOTOWAĆ.
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Podobne przepisy: przetwory
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Papryka konserwowa
Ryby w occie
Grzyby marynowane
Surówka z buraczków
przetwory - zobacz inne inspiracje
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Papryka konserwowa
Ryby w occie
Grzyby marynowane
Surówka z buraczków
Kuchnia po sąsiedzku - zobacz inne inspiracje
Sos szpinakowy
Sałatka jarzynowa
Kruche ciasteczka - dziecinnie proste
Udziec z indyka w sosie
Rolada z kurczaka z pieczarkami
Flaki wołowe
Inne inspiracje: gotowanie
Pulpety w sosie koperkowym
Zupa cebulowa
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Kartacze
Sałatka jarzynowa
Inne inspiracje: szybka kuchnia
Papryka faszerowana ryżem
Ryba po grecku
Krokiety z kapustą i grzybami
Zielone szparagi smażone na maśle
Lane kluski
Moskole, czyli placki po góralsku
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
Rotho
Odkryj Polecany Garnek do Kiszenia!
Nr.1 z Kategorii!
Zobacz
Born2be
Najwygodniejszy Komplet Dresowy!
Niskie Ceny!
Zobacz
YOER
Najlepszy Wolnowar w Niskiej Cenie!
Rekomendowany Wybór!
Zobacz
DREAME D10
Odkurzacz Niezawodny w Walce z Brudem!
Sprawdź Koniecznie!
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
25min.
Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 5–10 minut Składniki na 2 słoiki po 1/2 l
mojegotowanie
Papryka w oliwie
Czas przygotowania:
50min.
Smaczne ciasto z kakao.
kuchareczka221
Biszkopt z olejem
Czas przygotowania:
40min.
ostra, przydaje się do ostrych potraw...
katarynka439
Papryka chilii w zalewie octowej
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
40min.
Pieczona papryka ma niesamowity głęboki smak i aromat, z wyczuwalną lekką wędzoną nutą. Jest idealna jako składnik na kanapkę, sprawdza się też w roli dodatku do past i sałatek. To także pyszny składnik dań obiadowych, zmiksowana będzie podstawą wspaniałego chłodnika, zupy lub sosu do mięs i ryb. Przygotowana...
mojegotowanie
Pieczona papryka
Czas przygotowania:
48godz.
Trochę inny przepis na przetwory z papryki
caroline
Papryka w przecierze
Czas przygotowania:
60min.
Sprawdzone przeze mnie, wyszły pyszne!!!! Super dodatek do mięs, dla gości.... Polecam!!!!!
wedith1
Papryka nadziewana kapustą kiszoną
Agata Wojda, szefowa kuchni, poleca przepis na paprykę po węgiersku, czyli przetwory w bałkańskim stylu. Papryka faszerowana jest poszatkowaną kapustą i marynowana w pysznej zalewie.
mojegotowanie
Papryka po węgiersku
Czas przygotowania:
35min.
Przygotowanie: 35 minut Oczekiwanie: 6 dni Pasteryzowanie: 20-30 minut Przechowywanie: 1/2 roku
mojegotowanie
Papryka na ostro
Czas przygotowania:
60min.
Smaczna nadziewana papryka, potrawa dobra na przekąskę, obiad i kolację.
Aseret
Papryka faszerowana
Czas przygotowania:
15min.
Przygotowanie: 15 minut Pasteryzowanie: 20 minut Składniki na 1 słój 2-litrowy
mojegotowanie
Ogórki i papryka w occie
Główne składniki:
olej
woda
papryka
sól
pieprz
cukier
Wiosenne przebudzenie
Dodajcie 1 kroplę do butelki z wodą i pijcie w ciągu dnia. Oczyści układ pokarmowy niczym odkurzacz
Ten napój uspokaja, a jednocześnie pobudza lepiej niż kawa. Kilka łyków o poranku to sposób na długowieczność
Wypijcie szklaneczkę złocistego płynu przed snem, a kilogramy znikną same. Ale zalet jest znacznie więcej
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Komentarze