Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia.

chleb

Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 184 głosów)

Składniki:

  • - kalafior świeży 250g
  • - ogórek świeży 100g
  • - koperek ½ pęczka
  • - twaróg chudy 100g
  • - jogurt naturalny 2 łyżkiWskazówki
  • - sól, pieprz do smaku
  • -Chleb Bawarski 1 bochenek

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach.
  • Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem.
  • Pieczywo smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy