Murzyn na kokosie

Polecam to ciacho jest pyszne

Deserybudynie

Czas przygotowania:
120 min.
Kalorie:
150 kcal
Ocena:

(średnia 4.5 z 151 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 5jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka pr do pieczenia
  • Ciasto kokosowe:
  • 6białek
  • nie pelna szklanka cukru
  • 20 dkg wiórków
  • Masa:
  • 0,5 l mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 żółtka
  • 1-2 masla

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Upiec biszkopt
  • Ciasto kokosowe:
  • Bialka ubic z cukrem,wymiesza z wiórkami i upiec placek 170 st C ,aż bedzie rumiany.
  • Masa:od 0,5 litra odlac szklanke mleka .
  • Mleko,cukier i cukier waniliowy zagotowac.
  • 1szklanke mleka ubic z 3 żóltkami dodac mąkę .
  • Ugotowac budyń.Po wystudzeniu w miksowac 1 lub 2 kostki masla
  • Biszkopta przekroi na pół .
  • na spod połowa biszkoptu+masa+ciasto kokosowe+masa+ 2 połowa biszkoptu
  • Polac polewą>

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy