Murzyn na kokosie

Polecam to ciacho jest pyszne

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka pr do pieczenia
  • Ciasto kokosowe:
  • 6białek
  • nie pelna szklanka cukru
  • 20 dkg wiórków
  • Masa:
  • 0,5 l mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 żółtka
  • 1-2 masla

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt
  2. Ciasto kokosowe:
  3. Bialka ubic z cukrem,wymiesza z wiórkami i upiec placek 170 st C ,aż bedzie rumiany.
  4. Masa:od 0,5 litra odlac szklanke mleka .
  5. Mleko,cukier i cukier waniliowy zagotowac.
  6. 1szklanke mleka ubic z 3 żóltkami dodac mąkę .
  7. Ugotowac budyń.Po wystudzeniu w miksowac 1 lub 2 kostki masla
  8. Biszkopta przekroi na pół .
  9. na spod połowa biszkoptu+masa+ciasto kokosowe+masa+ 2 połowa biszkoptu
  10. Polac polewą>
deser kokos budyń
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze