Morszczuk

Morszczuk to niesłusznie niedoceniana ryba. A jest taka smaczna! U mnie morszczuk na obiad pojawia się w panierce z ulubionymi dodatkami. Uwaga - morszczuk powinien być dobrze doprawiony.

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 200 głosów)

Składniki:

  • mrożony filet z morszczuka
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • sól
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Zamrożoną rybę solimy (można również posypać ziołami np. tymiankiem), obtaczamy w jajku i mące, następnie wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do zarumienienia na średnim ogniu. Podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami.

Porady

Morszczuk sprawdzi się do dania brytyjskiego typy fish&chips

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy