Morszczuk

Morszczuk to niesłusznie niedoceniana ryba. A jest taka smaczna! U mnie morszczuk na obiad pojawia się w panierce z ulubionymi dodatkami. Uwaga - morszczuk powinien być dobrze doprawiony.

Dodany przez:

Morszczuk

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.92 z 12 głosów)

Składniki

  • mrożony filet z morszczuka
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • sól
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Zamrożoną rybę solimy (można również posypać ziołami np. tymiankiem), obtaczamy w jajku i mące, następnie wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do zarumienienia na średnim ogniu. Podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami.

Wskazówki

Morszczuk sprawdzi się do dania brytyjskiego typy fish&chips

ryby obiad ryba cytryna morszczuk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze