Marynowane Patisony

Marynowane patisony to idealny dodatek do drugiego dania.

Dodany przez:

Marynowane Patisony

Z grzybów

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.17 z 23 głosów)

Składniki

  • 2 kg patisonów, jak najmniejszych
  • ziele angielskie
  • 2 cebule
  • 10 ząbków czosnku
  • 10 liści larowych
  • pieprz ziarnisty
  • 1 marchew
  • koper, kwiatostan
  • gorczyca
  • 1 papryczka chilli
  • ZALEWA:
  • 1,5 litra wody
  • 350ml octu
  • 8 łyżek cukru
  • 6 łyżek soli

Przygotowanie

  1. Patisony umyc, oczyścic. Do czustych słoików wkładac po 2 listki laurwe, ok 4-5 ziarem ziela angielskiego, kawałek cebuli, paski marchwi, kawałek chilli, ok 1 łyżeczkę gorczycy, ok 5-8 ziarem pieprzu i po 2 ząbki czosnku przekrojonych oraz kawałek niewielki kopru. Zagotowacwszystkie składniki zalewy i gorącą zalac słoiki. oczyścic i zakręcic, pasteryzowac ok 15 minut.
przetwory patisony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze