Marynowane Patisony

Marynowane patisony to idealny dodatek do drugiego dania.

Przetwory

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 219 głosów)

Składniki:

  • 2 kg patisonów
  • jak najmniejszych
  • ziele angielskie
  • 2 cebule
  • 10 ząbków czosnku
  • 10 liści larowych
  • pieprz ziarnisty
  • 1 marchew
  • koper
  • kwiatostan
  • gorczyca
  • 1 papryczka chilli
  • ZALEWA:
  • 1,5 litra wody
  • 350ml octu
  • 8 łyżek cukru
  • 6 łyżek soli

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Patisony umyc
  • oczyścic. Do czustych słoików wkładac po 2 listki laurwe
  • ok 4-5 ziarem ziela angielskiego
  • kawałek cebuli
  • paski marchwi
  • kawałek chilli
  • ok 1 łyżeczkę gorczycy
  • ok 5-8 ziarem pieprzu i po 2 ząbki czosnku przekrojonych oraz kawałek niewielki kopru. Zagotowacwszystkie składniki zalewy i gorącą zalac słoiki. oczyścic i zakręcic
  • pasteryzowac ok 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy