Mango Lassi

Mango Lassi czyli tradycyjny napój kuchni Indyjskiej. Przepyszny, orzeźwiający i smakowity! Mango Lassi najlepiej robić z dojrzałego owocu i jogurtu, a na koniec doprawić kardamonu.

Dodany przez:

Mango Lassi

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.89 z 9 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 350 ml pulpy z mango w puszce lub świeży dojrzały owoc mango
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżka miodu (lub cukru)
  • szczypta kardamony mielonego (niekoniecznie)
  • kruszony lód (jeśli nie macie, polecam mocno chłodzić składniki)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na mango lassi miksujemy blenderem. Polecam doprawiać kardamonem stopniowo, aby uzyskać najlepszy dla siebie smak.
  2. Mango lassi można przechowywać w lodówce 24 h.
drinki deser mango koktail mango lassi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy