Mango Lassi

Mango Lassi czyli tradycyjny napój kuchni Indyjskiej. Przepyszny, orzeźwiający i smakowity! Mango Lassi najlepiej robić z dojrzałego owocu i jogurtu, a na koniec doprawić kardamonu.

Deserydrinkkoktajl

Czas przygotowania:
6 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 163 głosów)

Składniki:

  • 350 ml pulpy z mango w puszce lub świeży dojrzały owoc mango
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżka miodu (lub cukru)
  • szczypta kardamony mielonego (niekoniecznie)
  • kruszony lód (jeśli nie macie, polecam mocno chłodzić składniki)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki na mango lassi miksujemy blenderem. Polecam doprawiać kardamonem stopniowo, aby uzyskać najlepszy dla siebie smak.
  • Mango lassi można przechowywać w lodówce 24 h.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy