REKLAMA

Kotleciki z płatków owsianych

To jedno z moich ulubionych dań. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Prosto z patelni.

dodany przez: Arvena

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 152 głosów)


Składniki:

  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki płatków owsianych górskich ( tych w papierowej torebce),
  • 1 rosołek w kostce,
  • 10 dag startego sera żóltego,
  • 2 jaja, łyżka Wegety,
  • natka pietruszki,
  • sół,
  • pieprz do smaku,
  • podsmazona cebula.

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Płatki zagotować w Wegetą i rosołkiem aż zgęstnieją. Wystudzić. Do wystudzonego dodać żółty starty ser, pietruszkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz jaja. Wymieszać i formować kotleciki. Dłonie najlepiej moczyć w zimnej wodzie. Będzie łatwiej formować. Kotleciki obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka lub sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy