Kompot z czerwonych porzeczek

Domowy kompot z czerwonych porzeczek - lekko kwaskowy, pyszny napój na lato i nie tylko. Kompot możecie zamknąć w słoikach, zapasteryzować i zostawić do zimowych zapasów. 

PrzetworyNapoje

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.34 z 212 głosów)

Kroki wykonania:

  • porzeczki1.Porzeczki umyć i oddzielić od gałązek. W garnku zagotować wodę z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodać porzeczki i gotować ok. 15 min. Przecedzić,ostudzić i pić kompot z czerwonych porzeczek!

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 60 min.
Kompot z agrestu

Kompot z agrestu na zimę będzie jak znalazł!

Julita gotuje

Kompot z agrestu