Kompot z czerwonych porzeczek

Domowy kompot z czerwonych porzeczek - lekko kwaskowy, pyszny napój na lato i nie tylko. Kompot możecie zamknąć w słoikach, zapasteryzować i zostawić do zimowych zapasów. 

dodany przez: Kulinarna Ania

Przetwory napoje

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.34 z 217 głosów)


Kompot z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • porzeczki 1. Porzeczki umyć i oddzielić od gałązek. W garnku zagotować wodę z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodać porzeczki i gotować ok. 15 min. Przecedzić,ostudzić i pić kompot z czerwonych porzeczek!

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy