Kokardki z kurczakiem i szpinakiem

szybki nieskomplikowany obiad

Dodany przez:

Kokardki z kurczakiem i szpinakiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • paczka mrożonego szpinaku (kupuję z Lidla)
  • pół paczki makaronu kokardki
  • 2 filety z kurczaka
  • sól, przyprawa do kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • olej

Przygotowanie

  1. Umyć i pokroić na kawałki piersi kurczaka, posypać przyprawą. Podsmażyć na oleju i potem dusić pod przykryciem dolewając trochę wody. Ugotować makaron w osolonej wodzie al dente. Rozmrozić szpinak na patelni dolewając trochę wody, następnie przecisnąć czosnek i dodać do szpinaku. Przesmażyć (używam gotowego szpinaku w kostce, doprawionego i ze śmietaną ale można zrobić samemu). Gotowe produkty ułożyć na talerzu.
kurczak makaron obiad szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze