jaja faszerowane z wędzonym łososiem

Pięknie się prezentują na stole i pasują na każdą imprezę okolicznościową.

majonezPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 152 głosów)

Składniki:

  • mały słoik majonezu
  • 4-5 łyżek drobno posiekanych korniszonów
  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • 10 dag wędzonego drobno siekanego łososia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • plasterki cytryny
  • natka zielonej pietruszki

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Jajka obierz ze skorupek,przekrój wzdłuż na pół,ostrożnie wyjmij żółtka.Rozetrzyj je na sitku,dodaj ogórki,wymieszaj z łososiem,dopraw solą,pieprzem.Dodaj tyle majonezu,by powstała gęsta pasta.
  • 2.Pastą napełniaj białka jajek z czubem.Ułóż na półmisku ,przybierz cytryną.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: