jaja faszerowane z wędzonym łososiem

Pięknie się prezentują na stole i pasują na każdą imprezę okolicznościową.

Dodany przez:

jaja faszerowane z wędzonym łososiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mały słoik majonezu
  • 4-5 łyżek drobno posiekanych korniszonów
  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • 10 dag wędzonego drobno siekanego łososia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • plasterki cytryny
  • natka zielonej pietruszki

Przygotowanie

  1. 1.Jajka obierz ze skorupek,przekrój wzdłuż na pół,ostrożnie wyjmij żółtka.Rozetrzyj je na sitku,dodaj ogórki,wymieszaj z łososiem,dopraw solą,pieprzem.Dodaj tyle majonezu,by powstała gęsta pasta.
  2. 2.Pastą napełniaj białka jajek z czubem.Ułóż na półmisku ,przybierz cytryną.
przekąska majonez łosoś jaja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze