Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami, papryką i czerwoną cebulą

Prosty przepis na pyszną grillowaną kiszkę.

dodany przez: Gastrosfera gastrosfera

dania mięsne

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Składniki:

  • • kiszka ziemniaczana
  • • szparagi
  • • krążki czerwonej cebuli
  • • czerwona papryka

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami, papryką i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać. Następnie dodajemy krążki cebuli, paprykę i szparagi. Całość grillujemy aż się przyrumieni.

Porady

Zobacz też: Smakuj Podlasie – co warto zjeść we wschodnim zakątku Polski


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy