Gotowa zupa grzybowa na święta

Uwielbiana jesienią i zimą, obowiązkowa na wigilijnym stole. Mieszanka na zupę z dodatkiem aromatycznych polskich podgrzybków.

Dodany przez:

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Zupa grzybowa daucy - 1 paczka
  • Śmietana 12% - 1/2 szklanki
  • Tymianek - 1/2 łyżeczki
  • Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
  • Cząber - 1/2 łyżeczki
  • Bulion warzywny
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Przygotuj 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego według własnego uznania.
  2. Wsyp zupę grzybową d’aucy do wrzącego bulionu warzywnego i gotuj około 10 minut.
  3. Dodaj przyprawy.
  4. Zabiel zupę śmietaną. Aby zupa się nie zważyła, do kubka ze śmietaną wlej kilka łyżek gorącej zupy, energicznie wymieszaj, a następnie dodaj do gorącej zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez dwie minuty.
  5. Podawaj gorącą, posypaną posiekaną natką świeżej pietruszki. Świetnie smakuje także z chrupiącym chlebem.

Wskazówki

Zupa Grzybowa d'aucy z dodatkiem aromatycznych polskich podgrzybków. Dla poszukujących inspiracji d’aucy przedstawia całą serię pysznych wideo przepisów na www.daucyinspiruje.pl.  

grzybowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy