Mięsna zupa grzybowa

Mięsna zupa grzybowa to sposób na wykorzystanie pasty grzybowej. Sycąca i kaloryczna idealnie sprawdzi się na zimniejsze dni. Spróbuj mięsnej zupy grzybowej.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
35min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.48 z 157 głosów)

Mięsna zupa grzybowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Smażenie: kiełbasę kroimy w plasterki. Boczek tniemy w kostkę. Wysmażamy na patelni i przekładamy do garnka.

  • 2.

    Gotowanie: dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i dodajemy pastę grzybową. Zalewamy ok. 1 l bulionu albo wody, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

  • 3.

    Blendowanie: ok. 1/3 zupy odlewamy i miksujemy blenderem na krem, z powrotem wlewamy do garnka. Mieszamy.

  • 4.

    Doprawianie: przyprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Na koniec mięsną zupę grzybową można zabielić śmietaną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub koperkiem.

Porady

Zobacz: pasta grzybowa 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy