Mięsna zupa grzybowa to sposób na wykorzystanie pasty grzybowej. Sycąca i kaloryczna idealnie sprawdzi się na zimniejsze dni. Spróbuj mięsnej zupy grzybowej.
Fot. Artur Rogalski, stylizacja: Anna Borowska
(średnia 4.48 z 157 głosów)
Smażenie: kiełbasę kroimy w plasterki. Boczek tniemy w kostkę. Wysmażamy na patelni i przekładamy do garnka.
Gotowanie: dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i dodajemy pastę grzybową. Zalewamy ok. 1 l bulionu albo wody, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Blendowanie: ok. 1/3 zupy odlewamy i miksujemy blenderem na krem, z powrotem wlewamy do garnka. Mieszamy.
Doprawianie: przyprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Na koniec mięsną zupę grzybową można zabielić śmietaną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub koperkiem.
dania mięsne - zobacz inne inspiracjePorady
Zobacz: pasta grzybowa
Komentarze