Zupa grzybowa z gniocchi

Zupa grzybowa z gniocchi - zupa z prawdziwków

Dodany przez:

Zupa grzybowa z gniocchi

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • garść suszonych borowików
  • garść suszonych pomidorów
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag malutkich pieczarek
  • mały por
  • 1/2 kg gotowych gnocchi
  • sól
  • pieprz
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie

  1. Zupa grzybowa z gniocchi - zupa z prawdziwków
  2. Borowiki i pomidory zalewamy letnim bulionem, przykrywamy i gotujemy 5 min. Odławiamy, kroimy w paski, wkładamy z powrotem. Dokładamy pokrojony w plasterki czosnek, pieczarki i pora, gotujemy 2 min, dokładamy gnocchi, oprószamy solą i pieprzem. Gotujemy, aż kluski będą miękkie.
  3. W tym czasie boczek kroimy w długie paski, wysmażamy na chrupko na patelni. Gotową zupę rozlewamy do miseczek, każdą porcję posypujemy paskami chrupiącego boczku, posiekanym szczypiorem i parmezanem, skrapiamy tłuszczem wytopionym z boczku.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Wskazówki

Zobacz też: Zupa grzybowa z fasolą

Grzyby obiad zupa Zupa Grzybowa zupa z gniocchi zupa z prawdziwków przepisy grzyby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze