Gofry, które zawsze się udają

Metodą prób i błędów stworzyłam przepis, dzięki któremu zawsze się udają

DeserygofryPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 224 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 2 - 2.5 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • (Mąkę podałam w zakresie od do, ponieważ daję ją często na oko,dlatego że ważna jest gęstość ciasta. Aby się udały, ciasto nie może być za rzadkie)
  • Na początku mieszamy jajka, mleko, cukier, olej (ja robię to oczywiście mikserem), a potem wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gładkie i lśniące.
  • Następnie pieczemy, a po wyjęciu podajemy z dodatkami według uznania.
  • Smacznego !

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy