Faworki
(średnia 4.48 z 166 głosów)
faworki - zobacz inne inspiracjePorady
Stoi za nim i jakość, i tradycja. Produkowany od ponad 90 lat polski olej Beskidzki to źródło cennych kwasów tłuszczowych i codziennych kulinarnych inspiracji.
Codziennie w kuchni
Rzepakowy olej Beskidzki ma uniwersalne zastosowanie – nadaje się do użycia na ciepło, w smażeniu i pieczeniu, jak i na zimno – w sałatkach i surówkach. Jego łagodny i neutralny smak pasuje do wielu dań, nie zakłóca finalnego efektu.
Dzięki temu łatwo wprowadzić olej do codziennej diety, co może być ogromną korzyścią dla zdrowia i samopoczucia. Dzięki zawartości kwasu alfa-linolenowego (ALA), należącego do kwasów omega-3, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie, co odpowiada 2,5 porcji (25 ml) oleju.
Wysoka zawartość witaminy E pomaga komórkom zwalczać wolne rodniki, niwelując tym samym skutki stresu oksydacyjnego – stanu niezwykle szkodliwego dla zdrowia, będącego przyczyną wielu groźnych chorób, na przykład nowotworów.
Wysokie standardy produkcji
Olej Beskidzki, czysty olej rzepakowy tłoczony z nasion rzepaku polskiego pochodzenia. Producent odpowiedzialnie dba o jakość nasion, zasiewu i skup rzepaku, a następnie pieczołowicie pozyskuje z nich olej metodą głębokiego tłoczenia – to sposób najbardziej ekologiczny przy tej skali produkcji. Następnie olej jest rafinowany, filtrowany na zimno i butelkowany – w ten sposób powstaje produkt o bardzo wysokich właściwościach odżywczych i użytkowych.
Olej Beskidzki – znaki szczególne:
- czysty olej rzepakowy 100%
- z pierwszego tłoczenia
- bez ekstrakcji
- filtrowany na zimno
- wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych, źródło kwasów omega-3
- wysoka zawartość naturalnej witaminy E
- polski producent
Komentarze