Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

Taka ekspresowa wersja sosu do gołąbków. W przepisie wykorzystujemy 2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków, 

bulionSosy

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.18 z 233 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków wlać do rondla, dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszać doprawiając szczyptą cukru, solą, bazylią i oregano. W szklance wymieszać 2 łyżki mąki pszennej z 3 łyżkami śmietany i wlać do sosu, mieszając zagotować. Na końcu dodać 1 łyżeczkę keczupu pikantnego
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy