Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką

Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką nie tylko na lato

Dodany przez:

Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką

Dania główne

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 3.58 z 12 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 15-20 cm ogórek
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 300 ml kefiru
  • 100 ml gęstej śmietany 12 %
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Warzywa dokładnie myjemy. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy nasiona, Miąższ ogórka oraz rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy schłodzoną śmietanę z kefirem oraz drobno posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
warzywa obiad zupa ogórek chłodnik rzodkiewka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze