Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami

Pyszne danie włoskie. :) Zachęcam do spróbowania. :)

Zapiekankidania z makaronem

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 163 głosów)

Składniki:

  • Opakowanie makaronu Cannelloni
  • Kostka margaryny
  • 1 średnia cebula
  • Mięso mielone (na tacce) ok. 500-600g
  • Pieczarki (opakowanie) ok. 500g
  • Ser żółty do posypania
  • 2 opakowania sosu (według uznania i smaku) - ja dodałam mój ulubiony Knorr Napoli do spaghetti

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę, wrzucamy mięso mielone i smażymy tak długo, aż mięso będzie gotowe.
  • 2. Pieczarki kroimy w kostkę (niezbyt małą) i również smażymy w osobnym naczyniu. (Ja dusiłam ok. 60 minut)
  • 3. Gdy mięso i pieczarki wystygną, mieszamy składniki ze sobą.
  • 4. Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy odrobinę margaryny i wlewamy troszkę wcześniej przygotowanego sosu.
  • 5. Rurki makaronowe wypełniamy farszem i układamy w naczyniu.
  • 6. Całość polewamy resztą sosu i posypujemy żółtym serem.
  • Zapiekamy w 200°C, ok. 35-40 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy