Bażant z nadzieniem
Bażant z nadzieniem - Przepis na Bażant z nadzieniempyszny

dania mięsnewątróbka
- Czas przygotowania:
- 80 min.
- Dla ilu osób:
- dla 10 osób
Ocena:
(średnia 4.48 z 180 głosów)
Składniki:
- 1 bażant
- po kieliszku koniaku i czerwonego wina
- 15 dag.słoniny
- Na nadzienie:
- 2 jajka
- 20 dag.cielęciny
- 3 wątróbki z drobiu
- łyżka tartej bułki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
Kuchnia:
Kroki wykonania:
- Skruszonego bazanta wymyć, natrzeć solą i odstawić na 3 godziny.Przygotować nadzienie:
- utrzeć jajka z posiekaną wątróbką,dodać zmieloną cielęcinę, bułkę tartą,sól,pieprz, gałkę muszkatałową i dokładnie wymieszać.Nadziać bazanta,zaszyć i owinąć cienkimi płatkami słoniny.Obwiązać nitką i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfannie.Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.Po 15 minutach polać tuszkę koniakiem.Upieczonego bażanta wyjąć, podzielić na części i trzymać w cieple.Do sosu powstałego podczasd pieczenia dolać wino i gotować kilka minut , aby sos trochę odparował.Sos podawać w sosjerce.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
180 min.

Bażant pieczony w winie
Bażant pieczony
Czas przygotowania:
25 min.

Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 45 minut Porcja: 780 kcal
Bażant z renetami
Czas przygotowania:
80 min.

pasuje na świąteczny stół
Bażant z aromatycznymi przyprawami
Czas przygotowania:
60 min.

Pycha! Uwielbiam dziczyznę...
Bażant na ostro
Czas przygotowania:
180 min.

Bardzo smaczny kurczak mojej mamy.
Kurczak z nadzieniem mojej mamy
Czas przygotowania:
50 min.

Bażant Babuni w garniturze z jarzyn
Bażant Babuni w garniturze z jarzyn
Czas przygotowania:
90 min.

Pomysł na kotlety z gazetki Winiar.Tam były z grzybami.Ja zrobiłam z zasmażaną kwaszoną kapustą.
Kotlety ziemniaczane z nadzieniem.
Czas przygotowania:
180 min.

Przepis na pyszne włoskie danie
Focaccia z nadzieniem
Czas przygotowania:
60 min.

Naleśniki z nadzieniem łososiowym to dobrze znana przystawka podczas imprez z przyjaciółmi. Dodanie ikry i parmezanu przeniesie danie na wyższy poziom.
Naleśniki z nadzieniem łososiowym
Czas przygotowania:
50 min.

Wspaniały smak leśnych grzybów.