Bakłażanowe placki po węgiersku

Pyszny obiadek na ostro :)

Naleśniki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 167 głosów)

Składniki:

  • 1/2 bakłażana
  • 1 plaster schabu
  • 100 g pieczarek
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • pieprz, sól
  • słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schab przyprawić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, kiedy zwiędną zalać 1/3 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa. Zaciągnąć przecierem pomidorowym, doprawić.
  • Bakłażana zetrzeć na grubym oczku, posolić i odstawić. Odcisnąć. Jajko zmiksować z dodatkiem soli, dodać bakłażana. Doprawić. Usmażyć dwa placki.
  • Placki bakłażanowe przełożyć sosem mięsno-pieczarkowym. Udekorować natka pietruszki. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy